Home made hydrolaten en oliën

 

Hydrolaten zijn gedistilleerde waters voortkomend uit de productie van essentiële (etherische) oliën. In tegenstelling tot een reguliere lotion/tonic zijn hydrolaten bijzonder zacht voor de huid. Een 100% natuurlijk bloesemwater desinfecteert mild, trekt de poriën samen, doorbloedt, versterkt en verfrist de huid. Daarnaast bevat het extra kwaliteiten, afhankelijk van welke bloem, plant of kruid een hydrolaat is gemaakt. De bloesemwaters zijn voor diverse doeleinden te gebruiken, waaronder puur als lotion, kompres of als toevoeging in een kleimasker. Heb je een gevoelige huid, gebruik dan juist een hydrolaat als gezichtslotion.

De hydrolaten van Chi-Kita zijn pure biologische hydrolaten, zonder toevoegingen van synthetische en/of agressieve ingrediënten.

 

 

 

Gebruik hydrolaten 

Reinig het gezicht zoals je gewend bent. Spray het hydrolaat op je gezicht en laat het opdrogen. Dit kun je herhalen en eventueel in masseren.

Ook kun je een masker maken met toevoeging van een klei soort. Of gebruik een papieren masker.

Niet afspoelen.

Gezichts olie

De gezichts olie stel ik samen uit diverse basis oliën en etherische olie. Dit is op aanvraag want iedere huid is anders en de geur bepalen we dan ook.

 

Gebruik gezichts olie

Na reiniging van je gezicht spuit je wat hydrolaat op je gezicht. Laat het niet opdrogen en breng de olie op de huid aan. Masseer de olie in.

Ook kun je prima kuppen met deze natuurlijke olie.